Калин Стоянов: Готов съм да продължа започнатото след ротацията, ако Денков и Габриел решат

Той откри група за охрана на границата със Сърбия, която ще се базира в Годеч

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

Изпратил съм всичко постигнато по управленската програма. в следващите дни може да има индивидуални разговори. Ако премиерът и вицепремиерът решат - готов съм да продължа започнатото след ротацията. Това заяви от Годеч вътрешният министър Калин Стоянов.

 

От днес в града отново ще има група за охрана. Преди 4 години след реформа в МВР граничните полицаи в града бяха преместени в управлението в Калотина. Предвижда се сега в Годеч денонощно да заработят 28 граничари.

 

По време на речта си министърът заяви, че е поел ангажимент да възстанови абсолютно всички гранични управления и групите за охрана на държавната граница. "Пограничните районни полицейски управления също ще заработят отново. Всички са закрити преди около 2 години под предлог, че се извършва реформа в МВР. Най-добре да попитате гражданите на Годеч дали населението е пострадало. Служителите, които ще работят тук, ще бъдат преназначени. Взехме решение да изтеглим командированите на границата служители от Жандармерията и от Националната полиция, те са изпратени в малките населени места", обясни той. 

 

Директорът на ''Гранична полиция" Антон Златанов на свой ред отчете подобрение в дейността по охрана на границата. "Трябва да надграждаме, затова и се създава група за охрана. Предстои плавен преход, така че да не се наруши работата. Посланието ми към колегите е да продължат да носят униформата с чест и отговорност и да се усети присъствието на органите на реда. Местните хора имаха силно искане да се възстанови групата, а след анализ преценихме да я възстановим. Ще имаме смесени екипи с "Фронтекс" в Годеч и Драгоман", обясни той. И допълни, че границата е разпределена на участъци и всеки знае за кой отговаря.

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в становище за промените в Конституцията: Засяга се правната сигурност и стабилност

Създава се реален риск вместо да се постигне по-голяма отчетност на прокуратурата, корективът в лицето на несъдебната квота във Висшия прокурорски съвет да се превърне в инструмент за политическо влияние в съдебната власт

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени