Калин Стоянов: Кирил Петков поиска конкретен зам.-министър да отговаря за изборите

Не е имало натиск върху Живко Коцев

Калин Стоянов и Кирил Петков
Калин Стоянов и Кирил Петков Източник: Колаж Vesti.bg

Не е имало натиск върху Живко Коцев, главният секретар на МВР е подал оставка на лично основния. Това заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов след закритото заседание на НС. 

 

Коментарът на силовия министър идва, след като премиерът в оставка заяви, че главният секретар на МВР е под сериозен натиск от страна на министъра от месеци. "От месеци ми е казвал, че има натиск да напусне, тъй като не може да работи с Калин Стоянов. Когато в една институция хората не могат да работят в екип, положението става много трудно", коментира акад. Николай Денков. Калин Стоянов отхвърли тези твърдения.

 

Запитан за бъдещето му в служебен кабинет на Димитър Главчев, Стоянов каза, че до този момент не е имало разговор с него. Относно това дали върху самият него като вътрешен министър е оказван натиск, Калин Стоянов обясни, че съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков е искал зам.-министър Кирил Ценкин да бъде шеф на оперативния щаб за изборите.

 

"Аз му отговорих, че няма как лице от политически кабинет да бъде там", коментира Стоянов, след което подчерта, че в неговия кабинет не е идвал нито Бойко Борисов, нито Асен Василев, а само Кирил Петков.

 

Калин Стоянов добави, че има много неверни твърдения по негов адрес. "Никога не съм познавал, срещал, чувал Мартин Божанов - Нотариуса. Единствената структура, която работи по казуса, това е Главната дирекция, под мое ръководство. Дали е бил сътрудник на МВР, това представлява държавна тайна. Тази информация може да се поиска от прокуратурата или съда", добави вътрешният министър в оставка. 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени