Калин Стоянов: Не допуснах ала-бала на изборите и това не се прощава

На тръгване от министерството той направи ясна заявка за политическа кариера и скочи остра срещу президента Румен Радев

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Пресцентър на МВР

"Не допуснах ала-бала на изборите и това не се прощава". В това бе категоричен досегашният служебен министър на вътрешните работи Калин Стоянов, чиято смяна беше изрично искане на президента Румен Радев и условие да има нов служебен кабинет.

 

На тръгване от министерството той направи ясна заявка за политическа кариера и скочи остро срещу Радев.

 

"Вчерашният ден реално беше продължение на цирка, който се разигра миналата седмица в президентската институция с главен герой президента Радев. За съжаление първият български президент, който публично, грубо погази българската конституция. Най-хубавото е, че маската падна. Всички видяхме безпрецедентната намеса в дейността на изпълнителната власт, конкретно с кой може и кой не да бъде служебен министър", категоричен бе Стоянов.

 

"Бях министър на всички български граждани, благодаря за подкрепата", обърна се Калин Стоянов към колегите си, които го аплодираха на изпроводяк от МВР. 

 

"Оставам на категорична позиция, че по никакъв начин МВР не трябва да става заложник на безконтролна власт. Вие бяхте и сте моята мотивация да не се отказвам да работя за България. На добър час, министър Илков", пожела успех на наследника си на поста вътрешен министър в кабинета "Главчев" 2 Атанас Илков.

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени