Калин Стоянов: Не позволих да ми нареждат кой, къде и на каква длъжност да бъде поставен

Единственият човек, с когото съм разговарял, този, който ме покани да бъда част от кабинета "Денков" като експерт – това е Кирил Петков, добави той

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

Единственият човек, с когото съм разговарял, този, който ме покани да бъда част от кабинета "Денков" като експерт – това е Кирил Петков. Виждам, че се обърна срещу мен. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов, предава NOVA.

 

Вероятно на някои хора не се хареса фактът, че за тези девет месеца не политизирах системата на Министерството на вътрешните работи. И най-вече не позволих някой да ми нарежда кой, кога, къде и на каква длъжност да бъде поставен, посочи още Стоянов.

 

"Димитър Главчев не ме е търсил. Ако бъда потърсен от него, ще се отзова на поканата и ще изговорим това, което има да си кажем”, каза още той.

 

По темата с проверката на тунел "Железница" от Европейската прокуратура Стоянов подчерта: "Работим в много тясно взаимодействие с Европейската прокуратура и според мен - в много добър синхрон. Има множество досъдебни производства, които се разследват от ГДНП или служители от ГДБОП. Освен тях обаче има и множество предварителни проверки". И каза, че не може да даде информация за разследване, което тече в момента.

 

Относно разследване за незаконните гонки във Велико Търново Стоянов посочи, че до края на 2024 г. този проблем ще бъде решен. "Знам за случая. Важното е, когато има констатирани нарушения, санкциите да бъдат събрани", допълни той.

 

"МВР и към момента е подготвено да участва в изборния процес. Ангажиментът е охрана на изборните помещения, книжа, машините за гласуване и не на последно място – борбата с купения вот", коментира силовият министър по случай предстоящите избори.

Още от "Закон и ред"

Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков – имало е кадруване и разпределяне на задачи

На тези вечеринки са се разпределяли задачи на всеки от там присъстващите кой и по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи

Прочетете повече прочетете повече

Цветлин Йовчев за Живко Коцев: Вместо да разследва корупция се търкаля в сауни.Такъв скандал в МВР не е имало

Министър-председателят Николай Денков направи три гафа – първо, застана на позиция, която защитава Коцев срещу прокуратурата, че го била притискала

Прочетете повече прочетете повече

Градският прокурор на София: Живко Коцев сам потърси главния прокурор. По-късно даде и показания

Срещата в кабинета на Борислав Сарафов миналата сряда се е състояла по искане на главния секретар на МВР, след като служители на Антикорупционната комисия са влезли в кабинета му, заяви Илиана Кирилова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени