Калин Стоянов поиска нови 1732 щатни бройки за МВР

Ще започне поетапно назначаване на служители съобразно възможностите за провеждане на конкурси и обучения, посочи служебният вътрешен министър

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Zonanews

След приключване на обществено обсъждане, на 25 юни 2024 г. от Министерството на вътрешните работи (МВР) е внесен проект на постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на МВР, като е предложена промяна за увеличаване на общата щатна численост на Министерството с общо 1732 щатни бройки. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по време на парламентарния контрол.

 

От тези 1732 бройки, 1264 са за обезпечаване на регионалните дирекции "Гранична полиция", 266 - за обезпечаване на дейността по охрана на центровете за настаняване на бежанци, и 202 - за обезпечаване на дейността на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", обясни министърът.

 

С влизане в сила на промените в Правилника ще започне поетапно назначаване на служители съобразно възможностите за провеждане на конкурси и обучения, посочи той.

 

Калин Стоянов обясни, че измененията в Правилника са във връзка с приетия на 28 март 2024 г. Закон за допълнение на Закона за администрацията, с който е създадена възможност за увеличаване на числеността на персонала на МВР.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени