Калин Стоянов: Шенген по вода и въздух е крачка напред към евроинтеграцията ни

Министърът посочи, че през последните месеци ситуацията по границата с Турция е изключително спокойна

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: Скрийншот видео кадър

Приемането на България в Шенген по въздух и вода е изключителна крачка напред за цялостна интеграция в ЕС. Това е успех за българската държава и българското правителство. Това заяви пред БНР министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Той подчерта, че към момента няма конкретна дата за сухопътните граници. По думите му разговорите с Австрия в тази посока продължават. Стоянов бе категоричен, че България не е приела допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. "Ангажиментът на страната ни касае задължения по Дъблинския регламент - отговорности на държавата по първо влизане в ЕС", поясни вътрешният министър.

 

Според Стоянов през 2023 г. МВР е свършило своята работа по отношение на нелегалната миграция. Министърът посочи, че през последните месеци ситуацията по границата с Турция е изключително спокойна.

 

Той подчерта, че един от приоритетите на правителството е борбата с пътния травматизъм. По думите му през 2023 г. е имало значително по-малко пътни инциденти. По отношение на предстоящата ротация той заяви, че премиерът и вицепремиерът ще дадат оценка на всички министри. Стоянов поясни, че е готов да остане на поста и да довърши започнатото.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени