Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков – имало е кадруване и разпределяне на задачи

На тези вечеринки са се разпределяли задачи на всеки от там присъстващите кой и по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи

Калин Стоянов
Калин Стоянов Източник: МВР

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов направи първи коментар за разследването в Агенция "Митници", арестите за контрабанда, появилите се снимки и скандала около това. Силовият министър заяви, че има информация за "вечеринки в тесен кръг, които са организирани и провеждани в дома на Бойко Рашков".

 

"На тези вечеринки са се разпределяли задачи на всеки от там присъстващите кой и по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана аз министър на вътрешните работи и впоследствие също на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започвало и кадруването - кой да е министър, кой да е зам.-министър, кой да е шеф на еди коя си служба", посочи Стоянов.

 

"Познавам Стефан и Марин Димитрови от министерството, Бойко Рашков запозна всички ни с тях. Те бяха доста често в министерството, предимно Стефан Димитров", заяви още МВР министърът за задържаните за контрабанда баща и син.

 

На 4 април прокуратурата постанови задържане за срок до 72 часа на бившия вече директор на Агенция "Митници" Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов.

 

Това се случи след акция на Комисията за противодействие на корупцията и Държавната агенция "Национална сигурност". Образувано бе досъдебно производство за организирана престъпна група с цел контрабанда, изпиране на пари и корупционни престъпления.

 

Софийският градски съд остави в ареста Банкова и Стефан Димитров. По време на делото съдия Тони Гетов съобщи, че в материалите по разследването има снимки и записи на разговори между Петя Банкова и Живко Коцев.

 

Заснети са снимки на Живко Коцев, Стефан Димитров и "друго обществено известно лице", на които се вижда часовник, който след срещата им вече е на ръката на Живко Коцев, каза съдия Гетов.

 

През последните дни снимките бяха коментирани и от политици. Гледането на мярката на Марин Димитров бе отложено, тъй като мъжът постъпи в болница.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени