Калина Сакскобургготска катастрофира в Боровец с над 1.2 промила алкохол в кръвта

Не е арестувана

Калина Сакскобургготска
Калина Сакскобургготска Източник: Facebook

Калина Сакскобургготска е катастрофирала днес в Боровец с над 1.2 промила алкохол в кръвта, съобщиха осведомени източници на "Сега" от прокуратурата. Сакскобургготска не е арестувана. Няма пострадали при пътното произшествие. До момента липсва официален коментар на МВР. Катастрофата е станала край хотел "Мура".

 

По информация на NOVA това се е случило при маневра по време на излизане от паркинг, колата е ударила бариерата на паркинга. Инцидентът е станал около 15:00 часа днес. Сакскобургготска е придружена от полицията, за да й бъде взета кръвна проба.

 

В бюлетина на МВР се съобщава за ПТП в Боровец. "Към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача - 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата  отчела над 1,2 промила алкохол. Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава".

 

Преди месец на излизане от денонощен магазин певицата Белослава бе задържана, защото пътен патрул откри 1.25 промила алкохол в кръвта й. Миналата седмица й беше повдигнато обвинение.

 

Спорез закона управление на МПС с алкохол в кръвта над 1.2 промила, установено по надлежния ред, се квалифицира като престъпление от общ характер. Наказва се с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Според последните промени в НК автомобилът на водача трябва да бъде отнет.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени