Катастрофа с жената на Бойко Рашков, полицай я отнесъл на червено

Инцидентът е станал в района на метростанцията на кръстовището на бул. "Г.М. Димитров" и бул. "Драган Цанков"

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: Zonanews

Жената на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков катастрофира в София. Инцидентът е станал в района на метростанцията на кръстовището на бул. "Г.М. Димитров" и бул. "Драган Цанков". Около 13 ч. лек автомобил със смолянска регистрация преминава на червено на светофара на столичните булеварди "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков".

 

По данни на МВР, водачът е идвал по бул. "Г. М. Димитров" и се е наредил в неправилната лента. Смятайки, че лентата за завой надясно му дава право да продължи и напред, той тръгва. В резултат  на това удря странично колата, в която се вози съпругата на министър Рашков.

 

В този момент светофарът за нея - посока кв. "Дървеница", свети зелено и тя минава напълно регламентирано. Няма пострадали при инцидента. Министър Рашков и съпругата му са добре, виновният шофьор е стресиран.

 

"Нарушителят е служител на МВР, от провинцията е, минал е на червено и е ударил нашата кола. Няма ранени, само материални щети", каза вътрешният министър в оставка, цитиран от bTV. Мъжът от Смолян е полицай, който е бил в почивка и е карал лична кола. Направените на място тестове за алкохол и наркотици са отрицателни. Водачът, ударил съпругата на Рашков, е признал грешката си. На място са изпратени екипи на "Пътна полиция", за да констатират ПТП. 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени