Кирил Петков безобразно нагъл: Важно е КС да ме конституира, за да кажа моята гледна точка

Отново настоява международни експерти да тълкуват българската Конституция

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: БГНЕС

Кирил Петков е дал всички документи, които притежава, на Конституционния съд, и ще уважи тяхното решение, заяви той пред БНТ относно казуса с двойното си гражданство.

 

"Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки", каза той.

 

На въпроса: ако след 20 август не е канадски гражданин, но през април е бил, според българското законодателство подписите му като министър легитимни ли са? - Петков отговори, че са стабилни.

 

"Има много практика в миналото в Конституционния съд, когато се казва, че са стабилни, не биха били стабилни, ако Конституционният съд би се произнесъл, че не съм в правото си, тогава след този момент би трябвало да не са стабилни. Но преди това са абсолютно стабилни", коментира той.

 

 

 

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени