Кирил Петков: Дадох същата информация и сведения, както и първия път

Това беше втори разпит на Петков, първият е без правна стойност

Кирил Петков на разпит
Кирил Петков на разпит Източник: БГНЕС

Повече от два часа продължи разпитът на Кирил Петков в Софийската градска прокуратура. Премиерът бе призован като свидетел по делото за изнудване на Васил Божков.

 

След излизането си от сградата на обвинението той посочи, че е разказал много подробно и е дал същата информация и сведения, както и първия път.

 

"Това, което обясних в детайли съм го споделял и на медиите - че има няколко неща, които мен лично ме притесняват. Първото е докладът на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 550 млн. Това за мен е факт, който е на база истински доклад. Който е на база, че г-н Божков не е платил средствата, които е трябвало да плати - бюджетът е ощетен", каза Петков.

 

"Ако се окаже вярна неговата информация, че е дал 60 млн. под формата на подкуп и пари срещу изнудване. Тези два факта мен лично като министър-председател ме притесняват", допълни премиерът.

 

Това беше втори разпит на Петков, след като според държавното обвинение първоначалният няма правна стойност, тъй като е даден пред разследващ полицай, а не пред следовател.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени