Кирил Петков донесъл списък с 19 имена в прокуратурата

Спомена, че е добавил Маджо, но не е занесъл информацията за негови и на близкото и далечно негово обкръжение прегрешения (пак по медийни публикации), депозирана вчера в приемната на МС от граждани

Премиерът Кирил Петков донесе списък с 19 имена на прокуратурата, съобщи самият той, преди да влезе в сграда на ВКП. Те са с 9 повече от тези, които прочете на пресконференцията в понеделник. Като ново име той спомена Младен Михалев - Маджо, пише "24 часа".

 

Информацията, която премиерът носи на държавното обвинение, е изцяло публична. Той не намира призоваването му днес като институционален натиск, както го определи по-рано президентът Румен Радев, а поскоро като ПР.

 

Той пристигна в Съдебната палата със списъка за лицата за които има съмнение, че с извършвали корупционни и престъпни действия. Ще дава обяснение и ще го представи пред прокурор от Върховната касационна прокуратура. В понеделник стана ясно че по време на срещата с главния прокурор премирът е изброил няколко имена.

 

Не е занесъл обаче информацията за негови и на близкото и далечно негово обкръжение прегрешения (пак по медийни публикации), депозирана вчера в приемната на МС от граждани.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени