Кирил Петков: Разследват "голяма, руска, агентурна диаспора" у нас

Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: Zonanews

"Това, което разследваме в момента на много места, а и ДАНС работи усилено, е точно това – доста голяма, руска, агентурна диаспора, която се е образувала в България и в момента работи по различни интереси", каза министър-председателят Кирил Петков.

 

Част от нещата, които са ми докладвани, са и, че има руски агенти, които са работили специално срещу разбирателството между нас и РС Македония. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани", допълни той.

 

Румен Радев направи коментар по случая: "ДАНС има здравна имунна система и аз мисля, че там работят активно, така че да не допускат никакъв пробив в агенцията по отношение на шпионски дейности", коментира Радев. 

 

Това е истински парадоксално заявление на фона на доказаната информация, че самият Румен Радев беше протеже и проект на бившия генерал от Службата за външно разузнаване на Русия Леонид Решетников, който е с 10-годишина забрана да посещава България.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени