Кобурга за катастрофата с дъщеря му: От доста малко стана нещо огромно

Като родител винаги боли, добави бившият монарх

Симеон Сакскобургготски
Симеон Сакскобургготски Източник: БГНЕС

"От доста малко стана нещо огромно. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Като родител винаги боли". Така коментира Симеон Сакскобургготски инцидентът, предизвикан от неговата дъщеря - княгиня Калина на Боровец, съобщава NOVA.  

 

Припомняме, че при маневра по време на излизане от паркинг, колата ѝ се удари в бариера. По-късно княгиня Калина отказа да даде кръвна проба за алкохол, след като първоначално стана ясно, че е шофирала с 1,5 промила. Беше ѝ повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние.

 

Преди дни наемателят на хотела, на чийто паркинг стана инцидентът, коментира, че княгинята е била във видимо неадекватно състояние, не е знаела името и ЕГН-то си. Той посочи още, че е станал свидетел на опит за манипулиране на резултата от дрегера – служителка на "Царска Бистрица" носила на Калина 6-8 кисели млека.

 

Служителката на "Царска Бистрица" Величка Петрова не отрече да е занесла кисело мляко след инцидента. Но уточни - не било толкова много. "Едно мляко - да, защото беше гладна. Представяте ли си кой би изял 6-8 кисели млека", допълни жената, като уточни, че за първи път чува, че по този начин може да се промени резултат от проба за алкохол.

Още от "Закон и ред"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени