Конституционният съд образува дело заради избирането на председател на КЕВР

От опозицията атакуваха, че новият шеф на КЕВР не отговаря на изискванията в закона

Конституционен съд
Конституционен съд Източник: Zonanews
Конституционният съд образува дело по искане на народни представители от 47-ото Народно събрание, съобщава NOVA. То е за установяване на противоконституционност на решение за избирането на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Докладчик по делото е съдия Павлина Панова.
 
След двучасови дебати на 9 февруари тази година депутатите гласуваха рокадите в КЕВР. Със 128 гласа "за", 13 гласа "против" и без "въздържал се" за председател на регулатора беше одобрен Станислав Тодоров от "Продължаваме промяната".
 
Единственият кандидат за поста – зам.-министърът на енергетиката Станислав Тодоров сяда на мястото на Иван Иванов, чийто мандат изтече преди близо две години. От опозицията атакуваха, че новият шеф на КЕВР не отговаря на изискванията в закона. А самият Тодоров обеща да направи регулатора - двигател на промяната.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени