Кой е Червеният пират - скитникът, отправящ заплахи към политици и магистрати

Темата дискутират експерти по киберсигурност

 Мирослав Стефанов и Александър Свердлов
Мирослав Стефанов и Александър Свердлов Източник: Скрийншот видео кадър

Кой е Червения пират, за когото шефът на ГДБОП Явор Серафимов съобщи в интервю за Мариета Николаева, че е отправял заплахи към Мария Габриел, министри, съдия Владислава Цариградска и учебни заведения? Темата дискутираха експертите по киберсигурност Мирослав Стефанов и Александър Свердлов в студиото на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

 

Свердлов смята, че изпращането на заплахи изглежда твърде просто като действие, затова законодателният орган трябва да определи нивата на сплашване и доказателствата, след което да се предприемат действия. Той посочи, че няма спомен за случай, при който да са взети мерки след отправени закани.

 

Според Стефанов странен е фактът, че първоначално Червения пират е изпращал по 1-2 мейла, след което има данни за 40. Експертът подчерта, че лицата, които отправят заплахи, трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност.

 

Свредлов каза, че липсват експерти по киберсигурност. Голяма част от тях са самоуки, допълни той.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени