Кристиан Николов получи 9 години затвор за смъртта на Милен Цветков

Разкайвам се за случилото се и моля за снизходителност, заяви той в последната си дума

Кристиан Николов
Кристиан Николов Източник: БГНЕС

Обвиняемият за смъртта на журналиста Милен Цветков - Кристиан Николов, получи 9-годишна ефективна присъда, за това, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на журналиста, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества.

 

За престъплението по чл. 343, ал. 3, пр. 2, б. "б" във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК съдът наложи на подсъдимия наказание "лишаване от свобода" за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от 10 години.      

Присъдата на Софийски градски съд не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийски апелативен съд.        

"Разкайвам се за случилото се и моля за снизходителност". Това заяви в последната си дума пред съда Кристиан Николов, който е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков преди две години. "Иска ми се това да не се беше случвало и да върна времето назад", каза още младежът.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени