Лозан Панов ще е съдия във ВАС

Така от втори опит и на извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет все пак преназначи Лозан Панов

Лозан Панов
Лозан Панов Източник: ВКС
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 169, ал. 5 от Закона за съдебната власт преназначи Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, на длъжност "съдия" във Върховния административен съд, считано от 11.02.2022 г.
 
Решението е, във връзка с подадено на 03.02.2022 г. заявление от Лозан Панов за преназначаването му във ВАС предвид изтичането на неговия мандат като председател на ВКС, съобщават от ВСС.
 
Така от втори опит и на извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет все пак преназначи Лозан Панов за съдия във Върховния административен съд. 
Във вторник колегията отказа на отиващия си председател на Върховния касационен съд, чийто мандат изтича утре.
 
Днешното решение мина "на косъм", съобщи Lex.bg. Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков, които вчера бяха против преназначението, не са присъствали на заседанието, макар по-рано да участваха в това на Пленума на ВСС. Но в заседанието се включиха Даниела Марчева и Вероника Имова, които по обективни причини вчера отсъстваха. 
 
Лозан Панов получи 8 гласа на присъстващите кадровици в съдебната власт. Така от 11 февруари той трябва да се върне във ВАС, където правораздаваше до 2015 г.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени