Менко Менков: Всички действия на МВР са абсолютно незаконосъобразни

Никакви доказателства не са предоставени до този момент

Адвокат Менко Менков
Адвокат Менко Менков

Към днешна дата Бойко Борисов и Севделина Арнаудова не са обвиняеми по нито един случай. Това обяви адвокатът на Борисов Менко Менков в студиото на "Говори сега" по БНТ.

 

По думите му не може да става дума за саботаж от страна на прокуратурата, а МВР е постъпило незаконно, като е изпратило разследващ полицай, а не следовател да разпита премиера Петков по случая.

 

"Всички действия на МВР до този момент са абсолютно незаконосъобразни. Досъдебното производство е образувано с първото действие по разследването на 17 март - денят, в който бяха задържани г-н Борисов и другите двама. С първото действие по разследването, както изисква законът, беше разпитан министър-председателят Кирил Петков. Щеше да е добре, ако това нещо беше направено от следовател", обясни адвокатът.

 

Никакви доказателства не са предоставени на Менко Менков до този момент, не му е известно такива да са събрани или да са постъпвали в прокуратурата.

 

"В този случай Европейската прокуратура няма абсолютно нищо общо, защото тя няма правомощия да разследва такъв вид престъпления, сългласно регламента на видността и Наказателно-процесуалния кодекс. Единственото доказателство е, че в показанията си г-н Петков е заявил, че е запознал г-жа Кьовеши предишния ден за тези действия", каза Менков.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени