Милиционерите на Рашков арестували трима непълнолетни заради надпис Save Ukraine

Това се разбира от съобщение на фейсбук страницата на тяхното училище Uwekind International School

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: МС
Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били арестувани от милиционерите на бившия комунистически прокурор Бойко Рашков, който на 33-та година от падането на болшевишката окупация в България, е министър на вътрешните работи - с подкрепата на ДБ и ПП. Причината - защото са написали с маркер "Save Ukraine!" на постамента на паметника на Съветската армия в София, съобщава фейсбук страницата на тяхното училище Uwekind International School. Младежите са били откарани в Първо РПУ.
 
Ето и цялата публикация на Uwekind International School:

Мили ученици и родители,
скъпи приятели на Увекинд,
Вчера в късния следобед трима наши десетокласници на възраст 15 и 16 години са били арестувани от служители на МВР, защото са написали с маркер "Save Ukraine!" на постамента на Паметника на съветския окупатор в София.
Служителите на МВР са нарушили базови права на нашите ученици, като дори не са им дали възможност да се обадят нито на родителите си, нито на когото и да било друг.
Знаем от самите родители какъв ужас са преживели, след като до късно вечерта изобщо не са знаели какво се случва с децата им.
Единият от младежите дори скандално и напълно неприемливо изкара нощта в ареста, в пълно противоречие с българските закони.
Вече и тримата са със семействата си, благодарение на активната дейност на наетите от родителите им адвокати.
Вярваме, че българският съд, който скоро ще се занимава с делата по незаконните арести на тримата, ще осъди справедливо действията на МВР и служителите им.
Искаме да подчертаем, че ръководството на училището, целият учителски екип и цялата родителска общност се гордеем с активната позиция на нашите три будни български деца, както и на всички наши ученици и учители.
Училището е деполитизирана зона, но не е лишена от основни морални човешки принципи, които безусловно бяха нарушени от руския агресор.
Възпитаваме нашите ученици в пълна непримиримост към злото и несправедливостта в света, както и към насилието, което е напълно неприемливо за нашата Увекинд-общност.
И щом като наши ученици са заявили по този мирен начин позицията си, сме с чувството за добре свършена работа.
Заставаме безусловно в подкрепа на семействата на пострадалите ученици и ако се наложи, цялата общност на Увекинд ще излезе на протест срещу своеволията на МВР срещу непълнолетните ни ученици.
Деца, гордеем се с вас!
И заедно с вас казваме без колебание:
 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени