Министерство на правосъдието ще проверява имало ли е издевателства над бизнесмен в затвора

 В сигнала на Илчовски се говори за 2019-2020 година, при изслушването в Комисията по ревизията спомена 2017 г.

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов Източник: Zonanews

Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, който разказа в парламента, че му бил показан запис със сексуални издевателства над арестуван бизнесмен. Служебният правосъден министър Янаки Стоилов поиска повече конкретика и заяви, че в такива случаи трябва да се посочват места, имена и кръг лица. Той говори накратко пред медиите преди първото си участие в заседание на Висшия съдебен съвет.

 

"Ще проверим обективно всички данни", каза служебният министър на правосъдието в отговор на въпрос дали биха проверили изнесеното на комисията по ревизията. В сигнала на Илчовски се говори за 2019-2020 година. Текстът стигна до обществеността, тъй като бе качен във Фейсбук от депутата от ДБ Владислав Панев. В сигнала ясно се посочва име – бизнесменът-обвиняем Миню Стайков, върху когото било издевателствано в ареста.

 

При самото си изслушване в комисията Илчовски не каза име – посочи обаче с повече конкретика, че става въпрос сексуално посегателство от страна на двама мъже, а самото клипче гледал на Ивановден през 2017 г. Именно тук се появява голямото разминаване, тъй като това е повече от година преди ареста на Стайков. Самият той и адвокатът му отрекоха подобен инцидент, а арестуваният неколкократно повтори че "няма сестра". Според него "някой друг имал".

 

Въпреки че Илчовски – категорично и в писмена форма е посочил Миню Стайков, се появиха спекулации, че може да е искал да напише Николай Банев. Банев и защитниците му обаче също не са подавали сигнали за издевателства, на базата на които да поискат освобождаване или по-леки условия за решетките.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени