Млад мъж е осъден по обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нарушаване на обществения ред

Дж.Ч. признал вината си за двете престъпления

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: СРП

25-годишен мъж е осъден по повдигнато от Софийска районна прокуратура обвинение за закана с убийство и извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На 23.02.2017 г., в периода от 8,50 до 9,00 часа в гр. София, на автобусна спирка по линия 285 в районите на площад "Лъвов мост", "Сточна гара" и "Мелницата" в ж.к. "Хаджи Димитър", в условията на продължаващо престъпление Дж.Ч. трикратно се е заканил с убийство на И.И.


На 23.02.2017 г., около 08,50 часа  в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на пл. "Лъвов мост", Дж.Ч. се е заканил с убийство на И.И.,  като направил жестове, с които целял да покаже какво ще му стори и изкрещял "Ще те заколя!" и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.


Около 08,55 часа в гр. София, след кръстовището на пл. "Сточна гара", Дж.Ч., шофирайки лек автомобил "Ауди А 6" след автобус № 285, се е заканил с убийство на И.И., като му правил жестове с показалеца на дясната си ръка около врата си. Около 09,00 часа  в гр. София, на автобусна спирка по линия на № 285 в района на  автобусна спирка "Мелницата" в ж.к."Хаджи Димитър", Дж.Ч. спрял лекия си автомобил пред автобус № 285, застанал пред него и извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет, насочил го към И.И. и направил знак все едно ще стреля. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му- престъпление по чл.144, ал.3, вр. с ал.1 вр. с чл. 26,  ал.1 от НК.


На 23.02.2017 г., в периода от 08,50 до 09,00 часа в районите на пл. "Лъвов мост", пл."Сточна гара" и "Мелницата" в ж.к."Хаджи Димитър", Дж.Ч. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той паркирал автомобила си на автобусна спирка на пл. "Лъвов мост". След като слизащите от автобуса пътници му направили забележка, той започнал да псува И.И. и останалите. Дж.Ч. тръгнал към И.И. и когато последният уплашено се качил отново в автобуса, обвиняемият се върнал в автомобила и започнал да го управлява след потеглилия автобус, като засичал всички автомобили по пътя си, присветвал многократно къси и дълги фарове и свирел постоянно с клаксона.

 

През цялото време обвиняемият шофирал агресивно и опасно. Когато спрял автобуса на спирка "Мелницата" в ж.к. "Хаджи Димитър", Дж.Ч. извадил от вътрешния джоб на якето си неустановен тъмен пистолет и го държал в ръката си, като демонстрирал явно неуважение към присъстващите.  Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и е извършено при управляване на моторно превозно средство - престъпление по чл.325, ал.3, вр. с ал.2, вр. с ал.1 от НК.


Дж.Ч. признал вината си за двете престъпления и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, е осъден на "лишаване от свобода" за срок от 2 години, като изтърпяването на наказанието се отлага за срок от 5 години. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 2 години. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Още от "Закон и ред"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени