Младеж се е опитал да убие с камък 13-годишно момиче в София

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: ПРБ
На 06.12.2021 г. около 10,00 ч. на изхода на метростанция "Сливница" в гр. София, обвиняемият Ж.В. като непълнолетен, можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, чрез нанасяне на удари с камък в областта на главата и лявата ръка, причинил на малолетната В.С. средна телесна повреда, изразяваща се в фрактура на лявата ръка. 
 
В хода на разследването са разпитани свидетели, които са заявили, че обвиняемият е имал намерение да убие пострадалата. Предвид изключителната агресия и жестокостта, с която е извършено деянието, както и налчието на данни, че Ж.В. се води на отчет в 9 РУ-СДВР и се установява съпричастността му към друго извършено престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.
 
По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени