Мрежа за продажба на фалшиви COVID сертификати беше разкрита в Италия

Плащането е извършвано с помощта на криптовалути

Разкрита е мрежа за продажба на фалшиви COVID сертификати
Разкрита е мрежа за продажба на фалшиви COVID сертификати Източник: Zonanews
В Италия е разкрита мрежа за продажба на фалшиви COVID сертификати. Като метод за продажба са използвани съобщения в мрежата Телеграм. Цената на Covid сертификат с валиден QR код варира от 100 до 130 евро, съобщава БНР. Плащането е извършвано с помощта на криптовалути.
 
В рамките на разследването са извършени обиски и проверки на документи, в резултат на които са установени четирима заподозрени за технологични измами.
 
В Италия зеленият сертификат бива изискван за посещение на места за отдих, пътуване в транспорт на дълги разстояния и достъп до работното място. От 6 декември в страната ще бъде въведен т.нар. „супер сертификат“ - само на базата ваксинация или преболедуване. Той ще е необходим за всички развлекателни дейности, включително ресторанти. Основният зелен пропуск ще е условие за пътуване с обществен транспорт и достъп до работното място.
 
В Италия почти 85% от населението над 12 години е получило две дози ваксина, но в същото време, както и в други европейски страни, броят на новозаразените се увеличава.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени