МВР допуска още арести заради убийството на Пейо Пеев

Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян за убийството на Митко от Цалапица, се очаква да бъде екстрадиран в България от Дания, потвърди главният секретар на МВР Живко Коцев

Живко Коцев
Живко Коцев Източник: МВР

Възможно е да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев, за което са обвинени майка и дъщеря. Може да има още задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Живко Коцев.

 

В основата на убийството най-вероятно стои спор за родителски права. Експертизите ще дадат още светлина за развитието на престъплението, заяви Коцев. Пейо Пеев бе удушен в автомобила си като се предполага, че извършителите са Габриела Стоева и майка й Красимира Трифонова. Допуска се обаче, че те не са действали сами.

 

Предстои да бъдат представени още доказателства и да се обоснове постоянното задържане на Габриела, която в момента се намира под домашен арест. Колата с трупа на Пейо бе намерена близо до хижа "Алеко”. Смята се, че Красимира Трифонова е закарала колата там, но се разследва как се е прибрала.

 

Коцев потвърди думите на адвокатката на Пейо Пеев, която преди дни разказа за писмо до нея, в което жертвата разказва версия, според която е тровен с опиати.

 

Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян за убийството на Митко от Цалапица, се очаква да бъде екстрадиран в България от Дания, заяви Живко Коцев. Главният секретар коментира още, че акцията в имотите на Васил Божков и разпитите му са свързани с убийството на Алексей Петров, а бившият хазартен бос е един от проверяваните по случая лица. Има и други, но имената им не станаха ясни.

Още от "Закон и ред"

Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта за над 100 000 лева са намерени при митническа проверка на пристанище Бург

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГДБОП и НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени