МВР два дни крие, че жертвата на катастрофата на АМ "Тракия" е съдийка от Апелативния спецсъд

Един от осъдените от загиналата съдийка е скандално известният рецидивист с прякор "Крокодила"

Съдия Емилия Петкова
Съдия Емилия Петкова Източник: Дефакто

Съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд е жертвата при тежката катастрофа, станала в събота на магистрала "Тракия", информира "Труд". Катастрофата, причините за която все още са неизвестни, стана на магистралата между Пловдив и Пазарджик в посока столицата.

 

Първоначалната информация сочи, че съдия Петкова е спряла изненадващо в дясната лента на магистралата, но след това е блъсната от джип, който не е успял да спре. При удара автомобилът на спецсъдийката изгаря напълно. Катастрофата и последвалия пожар станаха причина за затваряне на магистралата за няколко часа.

 

Внезапната кончина на магистрата е хвърлила в ужас нейните колеги от Специализирания и Апелативния специализиран наказателен съд, които в петък от Министерство на правосъдието обявиха, че предстои да бъдат закрити.

 

Като съдия в апелативния спецсъд Емилия Петкова е произнасяла тежки присъди срещу представители на организираната престъпност, осъждани за рекет, изнудвания, палежи, наркоразпространение и ред други престъпни деяния. Един от осъдените от загиналата съдийка е скандално известният рецидивист с прякор "Крокодила".

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени