МВР уволнило четирима служители след протеста срещу БФС

Mинистър Стоянов подчерта успешната подготовка на страната за преговоритие за Шенген и потвърждението в доклада на мисията през ноември

Министерство на вътрешните работи (МВР)
Министерство на вътрешните работи (МВР) Източник: Zonanews

 Министърът на вътрешните работи, Калин Стоянов, обяви днес, че четирима служители са уволнени след бързо проведени дисциплинарни производства, започнали след протеста на 16 ноември. Това стана ясно по време на негово изявление в студиото на БНТ, където той подчерта неотклонната си решимост да бъде "безкомпромисен към служители, които превишават правата си".

 

Според министъра, четирима служители са злоупотребили с неправомерна физическа сила спрямо граждани, без това да е било необходимо. Отделно, дисциплинарни проверки се провеждат по заповед на директора на СДВР спрямо деветима служители за 10 нарушения на служебната дисциплина.

 

Mинистър Стоянов подчерта успешната подготовка на страната за преговоритие за Шенген и потвърждението в доклада на мисията през ноември. Той отбеляза също така, че МВР постигна високи резултати в противодействието срещу нелегалната миграция, специално на границата с Турция.

 

В други акценти от работата на ведомството, министърът подчерта приоритета за намаляване на пътнотранспортните произшествия. От април вече е в сила мярка за отнемане на автомобили при употреба на алкохол и/или наркотици. Създадената система за електронно връчване на фишове допринася за по-ефективния контрол и събиране на финансови санкции.

 

МВР също така акцентира върху проблема с домашното насилие, като създава сектор в Главната дирекция "Национална полиция" за бързо и адекватно реагиране на сигнали. За капиталови разходи са увеличени средствата в държавния бюджет, а стипендиите на курсантите от АМВР са повишени с 2,8 милиона лева. Осигурени са и допълнителни 58 милиона лева за подобрение на техническото обезпечаване на ГД "Гранична полиция".

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени