Началникът на кабинета на вътрешния министър Васил Кръстев подаде оставка

Вчера Станимир Станев бе освободен от поста заместник главен секретар на МВР

Васил Кръстев (вляво) и вътрешният министър Калин Стоянов (вдясно)
Васил Кръстев (вляво) и вътрешният министър Калин Стоянов (вдясно)

Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов - Васил Кръстев, подаде оставка в петък, съобщи самият той. Като причина за напускането си посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва, за да се атакува Министерството на вътрешните работи. Васил Кръстев смята, че е обвързан неправомерно с лица и събития и излиза от структурата на МВР, за да не пречи на работата.

 

Васил Кръстев беше назначен за началник на кабинет на Стоянов само седмица след избора на правителството на Николай Денков. Тогава той беше представен като човек с опит в средните ръководни нива в ГДБОП и ДАНС.

 

Вчера пък Станимир Станев бе освободен от поста заместник главен секретар на МВР. Като причина се посочва навършване на годините за пенсия. Със заповед на министъра на вътрешните работи главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за заместник главен секретар на МВР. От септември 2023 г. той беше временно поставен на длъжността.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени