Най-после! "Делта гард" даде Румен Радев на прокурор

Според "Делта гард" Радев "грубо и неправомерно влияе върху процедурата, която не е приключила, като внушава неистини и разделя обществото"

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация
Охранителната фирма "Делта гард" на Антон Великов даде държавния глава на прокурор, става ясно от тяхна публикация в социалната мрежа "Фейсбук". Повод са неговите думи, насочени срещу фирмата, чийто лиценз МВР на Бойко Рашков иска да отнеме.
 
"На 29 октомври 2021 г. в свое изявление президентът Румен Радев взе отношение по повод стартиралата процедура по отнемане лиценза за охранителна дейност на представляваното от мен дружество, а именно: "Поздравявам МВР за процедурата по отнемане на лиценза на Делта гард. Времето на дерибеите свърши. България е демокрация, в която няма място за частни милиции".


Според тях с това си изявление президентът "грубо и неправомерно влияе върху процедурата, която не е приключила, като внушава неистини и разделя обществото". Жалбата им е входирана в Софийска градска прокуратура с копие до главния прокурор.
 
Припомняме, че преди няколко дни от МВР съобщиха, че отнемат лиценза на охранителната фирма "Делта гард". Вече е започнала процедурата.
 
Ето и факсимилета с пълния текст на сигнала до прокуратурата.

Сигналът на
Сигналът на "Делта гард" срещу Радев Източник: Facebook
Сигналът на
Сигналът на "Делта гард" срещу Радев Източник: Facebook



 

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени