Назначена е охрана на Васил Божков и близките му

Адвокат Гатев: Има опасност за неговото здраве и неговите близки

Васил Божков
Васил Божков Източник: Bulphoto

Васил Божков и семейството му са поставени под охрана. Това обяви Георги Гатев, адвокат на Черепа, след края на разпитите днес.

 

"Има опасност за неговото здраве и неговите близки", заяви Гатев. Физическата защита е назначена с постановление на прокурор. Тя започва да охранява Божков и близките му след края на разпитите му днес.

 

Той бе категоричен, че по делото за даване на 60 млн. подкупи за "такса спокойствие" бизнесменът не може да бъде търсен, информира агенция Фокус. Защитата очаква разследването да си свърши работата, като по думите на Гатев има налични "преки и косвени доказателства" за извършените злоупотреби.

 

Адвокат Гатев не уточни какви са заплахите срещу бизнесмена. Охраната няма да бъде с него в килията, а по всяка вероятностще го придружава по време на излизанията му извън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде осигурена от бюрото по защита към Министерството на правосъдието или от МВР.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени