Невена Зартова: Нотариуса е имал много контакти със съдии, прокурори и магистрати

Имало е 17 прокурорски преписки срещу Мартин Божанов в периода 1998 до към 2017 г. - всички прекратени в негов интерес

Невена Зартова
Невена Зартова Източник: БГНЕС

"Подадох оставка заради напрежението в СРП. Безкрайни проверки, които натоварват работата на колегите и на администрацията. Предпочитам да се оттегля, за да им е по-лесно на колегите. С колегите решихме, че оставките са най-полезни за всички." Това заяви в ефира на bTV ръководителят на Софийската районна прокуратура в оставка Невена Зартова.

 

"Не видях в какво се изразява дистанцията от мен, подадена като мотиви от колегите", каза още тя. "Кръгът на влияние на Осемте джуджета е не по-малък от кръга на влияние на Нотариуса", подчерта Зартова.

 

Имало е 17 прокурорски преписки срещу Мартин Божанов в периода 1998 до към 2017 г. - всички прекратени в негов интерес. Имаше две по-нови жалби срещу Нотариуса - но те са прекратени поради изтекла давнос. Никоя от преписките не е била преразпределяна на колеги прокурори, уточни тя.

 

"След убийството на Нотариуса разбрах какво влияние е имал той. Имал е изключително много контакти със съдии, прокурори и магистрати в съдебната система за влияние. Мартин Божанов е използвал връзките си за въздействие и решаване на преписки", обобщи Зартова.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени