Николай Банев е с COVID-19

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач

Николай Банев
Николай Банев Източник: Lex.bg

Николай Банев е диагностициран с COVID-19. Той се е заразил в ареста. Tова съобщи един от адвокатите му - Христо Ботев, предаде bTV. По думите на неговия защитник, той е в изолатор на ареста. Миналата седмица спецсъдът остави без уважение искането за изменение на мярката на Банев от "задържане под стража" в по-лека. 

 

Адвокатът днес беше категоричен, че задължително това определение ще бъде обжалвано пред апелативния спецсъд.

През август 2019 г. Специализираната прокуратура, внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай, Евгения и Мария Баневи. Бяха им повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изпиране на пари, както и за незаконно притежание на оръжие.

 

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева за участието в организирана престъпна група.

Още от "Закон и ред"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени