Новият главен секретар на МВР е бил щатен служител на Държавна сигурност

Нека припомним, че когато Младен Маринов беше вътрешен министър, нямаше НИТО ЕДНО назначение на човек със зависимости от ДС

Петър Тодоров
Петър Тодоров Източник: в. Марица

Новият главен секретар на МВР Петър Тодоров беше представен в сградата на министерството от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. На въпроси на медии дали е имал отношения с Държавна сигурност, Петър Тодоров каза, че е завършил ВНВУ "В. Левски" през 1986 г. като политически офицер. Служил е в Асеновград до 1989 г., когато през октомври отива на оперативен курс в "ДС" факултета на школата в Симеоново.

 

Тук се намеси ПР-ът на МВР, който се опита да неглижира разкритието като започна да обяснява, че новият главен секретар  бил назначен в ДС, но веднага отишъл да изучава чужд език и поради това нямал нито един работен ден в ДС. Това е величайша глупост - истината е, че Петър Тодоров е бил кадрови служител на репресивната ДС и след като е бил назначен в рамките на обучението и работата си като кадрови служител на Държавна сигурност е бил изпратен на оперативен курс за военен контраразузнавач. 

 

 

Това е чутовен скандал, защото от години на тази позици, а и на доста по-ниски позиции в МВР не беше назначев човек, който е бил кадрови служител на мракобесната ДС. Нека припомним, че когато Младен Маринов беше вътрешен министър, нямаше НИТО ЕДНО назначение на човек със зависимости от ДС на средна или висша позиция в структурата на МВР. За главен секретар да не говорим. 

Още от "Закон и ред"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени