Обрат по запаления полицейски бус на протеста срещу БФС

Eкспертиза оневини арестувания Шикеров

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Обрат по разследването за запаления полицейски бус на протеста срещу Българския футболен съюз на 16 ноември. Експертиза доказва, че 29-годишният Стефан Шикеров няма общо с престъплението, в което е обвинен. Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на свобода срещу гаранция в размер на 500 лева. Досега в продължение на близо два месеца той беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража.

 

Той бе обвинен заради палежа на полицейския бус в нощта на протестите срещу БФС. В съдебната зала стана ясно, че според химическата експертиза няма следи от запалителни вещества по ръцете и дрехите на мъжа и няма как той да е запалил буса по време на протеста.

 

Софийският градски съд реши Шикеров да бъде пуснат на свобода срещу гаранция в размер на 500 лева. Досега в продължение на близо два месеца той беше под домашен арест, а преди това и задържан под стража. Той бе обвинен заради палежа на полицейския бус в нощта на протестите срещу БФС. В съдебната зала стана ясно, че според химическата експертиза няма следи от запалителни вещества по ръцете и дрехите на мъжа и няма как той да е запалил буса по време на протеста.

 

"От химическата експертиза не се установяват натривки, поради което съдът измени мярката за неотклонение", каза наблюдаващият прокурор Мариан Александров. "Според полицаи той е държал факла и е отишъл и я е хвърлил в буса. Това значи, че няма как по него да няма барутни частици", посочи адвокатът на Шикеров Димитър Пенев.

 

Съдът реши, че обвинението срещу Шикеров е разколебано. Магистратите заявиха още, че по разследването се бездейства и от два месеца не е свършено нищо. "Следващия път да гледат по-внимателно и да са наясно с нещата, преди да обвиняват невинен човек", каза Стефан Шикеров. Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване. Стефан Шикеров ще търси правата си по съдебен ред. 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени