Община Хасково и Районно управление към ОД на МВР-Хасково алармират за телефонни измами

Само за месец март в Хасково и Любимец бяха измамени две възрастни жени, които останаха без спестяванията си

Телефонна измама
Телефонна измама Източник: Zonanews

ВНИМАНИЕ ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ!

НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО УБЕДИТЕЛНИ СА ДУМИТЕ ИМ!

ТЪРСЕТЕ ЛИЧНА ВРЪЗКА С БЛИЗКИТЕ СИ!

СИГНАЛИЗИРАЙТЕ ВЕДНАГА НА ТЕЛ: 112

 

Във връзка със зачестилите случаи на телефонни измами през последните месеци, Община Хасково и РУ към ОД на МВР-Хасково, призовават всички хора да бъдат изключително бдителни и да не се предоверяват на непознати!

 

Само за месец март в Хасково и Любимец бяха измамени две възрастни жени, които останаха без спестяванията си. Първата даде 26 000 лева за "операция", а втората – 5000 лева за "очаквана пратка".

 

Само за месец март в Хасково и Любимец бяха измамени две възрастни жени, които останаха без спестяванията си
Само за месец март в Хасково и Любимец бяха измамени две възрастни жени, които останаха без спестяванията си Източник: Община Хасково

Вчера в РУ Свиленград е направен още един опит за телефонна измама. Той е спрямо жена на 83г., от с. Малко градище. Измамниците тормозели жената по телефона. В продължение на два часа и половина й позвънили 6 пъти. По схемата, че в пътен инцидент е пострадал внукът й, са й поискани средства за лечението му. Когато мнимият лекар я попитал къде живее, за да вземат парите, жената се усъмнила. Споделила със съседите си. Мъжът, който е бивш полицай, й помогнал да подаде сигнал в полицейското управление.

 

Припомняме на гражданите, че извършителите на телефонни измами действат в престъпни групи от няколко лица, всяко с конкретна задача в извършване на деянието. При водените разговори измамниците успяват да измъкнат и допълнителна информация от жертвата си – имена на близки, месторабота, местоживеене. Най-разпространените схеми за измама са съдействие на "полицейски" служител; операция след инцидент; получаване на пратки и др.

 

Измамниците се представят за полицаи, прокурори, социални работници и обясняват, че са необходими пари, с които да помогнат на пострадалите си роднини.

 

Община Хасково и полицейските служители призовават: по никакъв повод не давайте пари на непознати! Искането на пари и ценности е сигурен индикатор, че става въпрос за измама. В случай на подобно обаждане, опитайте веднага да се свържете с близките си и да сигнализирате на тел.112.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени