Обвиниха бащата на футболиста Йомов за закана за убийство

"Ще ти пръсна главата", заявил той на един от биячите на синовете си

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: Zonanews

Бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов - Цецко Йомов е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и закана за убийство. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура.

 

На 16.05.2022 г. около 22,00 часа на бензиностанция на ул. "Околовръстен път" в гр. София, обвиняемият Ц.Й. (Цецко Йомов, баща на футболиста на ЦСКА Георги Йомов, бел. ред.) е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – извадил пистолет насочил го към И.П. и произвел изстрел в левия му крак, след което насочил пистолета към М.В. и прострелял и него в левия крак.

 

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, съобщиха от институцията. 43-годишният Йомов-баща е обвинен и за това, че се е заканил с убийство на И.П. като извадил пистолет, насочил го към мъжа и му казал "Ще ти пръсна главата".

 

След случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано на Софийска градска прокуратура. Днес, 18.05.2022 г., досъдебното производство е пратено от Софийска градска прокуратура по компетентност в Софийска районна прокуратура.

 

До момента в хода на разследването са разпитани множество свидетели, направен е оглед на местопроизшествието и са извършени претърсвания и изземвания, назначени са експертизи. С постановление на прокурор за 72 часа е задържан Цецко Йомов, предвид опасността да извърши друго престъпление.

 

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени