Обявяват Румен Гайтански-Вълка за международно издирване

Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев също се издирва

Румен Гайтански-Вълка
Румен Гайтански-Вълка Източник: Капитал

Обявяват Румен Гайтански-Вълка и Стоян Мавродиев, бившият директор на Българската банка за развитие, за международно издирване. Това потвърдиха за bTV от МВР. След вчерашните акции и претърсвания стана ясно, че органите на реда нямат информация къде е Гайтански.

 

По официални данни на "Гранична полиция" миналия петък той е влязъл в България. По неофициална информация на bTV обаче след това той е напуснал страната. Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев също не е в страната.

 

Във вчерашния ден Антикорупционната комисия, прокуратурата и ГДБОП започнаха обиски в офиси и жилища на Румен Гайтански. Акцията се провежда на адреси в София и Кърджали. Бяха запорирани луксозни автомобили.

 

КПКОНПИ
КПКОНПИ Източник: Zonanews

Очаква се по-късно днес прокуратурата да даде допълнителна информация по случая. Акцията е свързана с неизплатен от Гайтански заем, според вътрешния министър, на стойност около 150 милиона лева.

 

Миналата седмица от Антикорупционната комисия съобщиха до медиите, че "има обосновано предположение за извършени закононарушения във връзка с отпуснат кредит от 148,5 млн. лева от Българската банка за развитие, които са довели до значително ощетяване на банката - съответно финансовия интерес на държавата."

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени