Окончателно прекратиха делото срещу Иво Прокопиев за продажбата на "Каолин"

Софийски апелативен съд пише в мотивите си, че делото се прекратява поради липса на извършено престъпление

Иво Прокопиев
Иво Прокопиев Източник: Zonanews

Софийският апелативен съд окончателно прекрати делото срещу съиздателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев за продажбата на мажоритарния дял на дружество "Каолин"  през 2012 г. Това съобщава БНР. Прекратени са разследванията и срещу съакционерите му в "Алфа финанс холдинг" Иван Ненков и Константин Ненов. 

 

Тримата бяха обвинени през юли 2018 година за това, че като членове на съвета на директорите на "Алфа финанс холдинг" са преобразували имущество чрез покупко-продажба на акции от капитала на "Каолин" АД, за което са знаели, че е придобито чрез "тежко умишлено престъпление".

 

Разследването започна в Софийската градска прокуратура, след това беше прехвърлено в Спецпрокуратурата и после пак се върна в Градската. Софийски апелативен съд пише в мотивите си, че делото се прекратява поради липса на извършено престъпление.

Още от "Закон и ред"

Не охранител, а полицай е раздробил челюстта на 19-годишния младеж на плаж "Градина", побоят – заради парче пица

По думите на Кангалджиев потърпевшите днес са се явили в полицейското управление в Бургас и са разпознали "по категоричен начин" полицейският служител на име Христо Петров

Прочетете повече прочетете повече

Четирима подсъдими са осъдени за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел

С помощта на чужди граждани е трябвало да набира мигранти и да им осигурява незаконно подслон и транспорт във вътрешността на страната до превеждането им към други държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени