Окръжна прокуратура-Видин разследва опит за контрабанда на наркотици

Турски гражданин е опитал да пренесе над 27 кг марихуана и над 2 кг кокаин

Опит за контрабанда на наркотици
Опит за контрабанда на наркотици Източник: ПРБ

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на наркотични вещества. Престъплението е квалифицирано по чл. 242, ал. 2 от НК. Около 4,00 часа на 13.06.2021 г., през ГКПП Дунав мост Видин, е влязъл товарен автомобил марка "Скания" с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак.

 

Опит за трафик на наркотици през Дунав мост
Опит за трафик на наркотици през Дунав мост Източник: ПРБ

Товарната композиция е била отклонена за щателна митническа проверка на ТИР терминал Видин в Северна промишлена зона на града. При проверката митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика-Дунавска" в ГД МРР, Агенция "Митници", са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на различни места във влекача и полуремаркето. Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прах.

 

Откритото наркотично вещество
Откритото наркотично вещество Източник: ПРБ

При извършени полеви тестове веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са били общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин. В качеството на обвиняем по случая е задържан водачът на камиона – турският гражданин Ф.А. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Разследването продължава.

Още от "Закон и ред"

Ръководителят на пресцентъра на Прокуратурата отговори на твърдението на Цариградска за отправени заплахи

Името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия, написа във фейсбук Веселин Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени