Осъдиха депутатка от "Продължаваме промяната"

Рена Стефанова сключи споразумение с прокуратурата и получи 3 месеца условно

Рена Стефанова, ПП (в средата с чантата)
Рена Стефанова, ПП (в средата с чантата) Източник: Zonanews

Депутатката от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова е сключила споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца, а Софийският градски съд е одобрил наказанието в сряда, съобщава "24 часа".

 

Стефанова беше един от народните представители, чийто имунитет беше поискан от Иван Гешев заради висящо разследване срещу нея. Причината е пътен инцидент, при който е пострадала жена. В деня на откриването на 47-ия парламент - 13 декември, Стефанова блъснала жена с колата си на столично кръстовище.

 

Тя доброволно се отказа от имунитета си и заяви, че ще понесе отговорност, ако вината ѝ се докаже. Освен 3 месеца условно адвокатката от Русе няма да може да шофира за същия срок. Рена Стефанова се е явила лично с адвоката си на заседанието и е потвърдила волята си да сключи споразумение.

 

В деня на пътния инцидент Стефанова шофирала тойотата си по ул. "Одрин" в София, става ясно от обвинението. На кръстовището с бул. "Тодор Александров" завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който обаче пуска едновременно пешеходците и колите.

 

Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата - не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.

 

След като Гешев поиска имунитета ѝ, Рена Стефанова обясни, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня. След това я откарала за преглед в болница, въпреки че тя не искала.

 

Според одобреното споразумение Рена Стефанова ще плати и 1170 лв. разноски по делото. Тя ще остане народен представител. Депутатите напускат събранието само ако са осъдени окончателно на ефективен затвор, и то за умишлено престъпление.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата предложи на ръководството на МВР и на ДАНС общо междуведомствено звено за изборите

Създаването на звеното цели да се подобри взаимодействието и координацията между институциите за законосъобразно провеждане на изборите и за гарантиране на политическите права на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Брифинг на МВР и Прокуратурата за катастрофата с автобуса, превозващ сръбски деца: Няма данни за наркотици, или алкохол

Версиите - грешка на водача или евентуално техническа неизправност на автобуса. Разсейване на водача, към момента била, версия в сферата на спекулациите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени