Осъдиха мъжа, заплашил с убийство Ива Митева и Бойко Борисов

Обвиняемият е признал вината си

Любомир Яков
Любомир Яков Източник: 24 часа

Лишаване от свобода за 7 месеца и 15 дни, при първоначален "строг" режим. Това е присъдата за 26-годишният Любомир Яков, който се заканил с убийство на председателя на 46-ото Народно събрание Ива Митева и на бившия премиер Бойко Бовисов. Това съобщиха от прокуратурата. 

На 24 октомври 2021 г. след 22 часа във Варна, обвиняемият изпратил две съобщения на имейла на Министерство на правосъдието, в които написал, че има пистолет и ще убие председателя на 46-ото Народно събрание – Ива Митева.

На следващата вечер в София, от личната си електронна поща, той изпратил имейл на Министерство на правосъдието, в който написал, че ще убие бившия премиер на Република България – Бойко Борисов.

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Обвиняемият е признал вината си и след одобрено от Софийски районен съд споразумение, му е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от 7 месеца и 15 дни, което той следва да изтърпи при първоначален "строг" режим. Споразумението има последици на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване, уточняват от обвинението. 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени