Осемнайсет бeжанци са открити в тайник на товарен автомобил

Около 9 часа в района на кръстовището на бургаските улици "Тодор Александров" и "Спортна" са спрени за проверка товарен автомобил "Мерцедес Спринтер"

Пътна полиция
Пътна полиция Източник: Zonanews

Осемнайсет нелегални мигранти са открити в тайник на товарен автомобил, след полицейско преследване тази сутрин, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

 

Оттам информират, че около 9:00 часа в района на кръстовището на бургаските улици "Тодор Александров" и "Спортна" са спрени за проверка товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", с бургаска регистрация, управляван от 20-годишен мъж и пилотна кола "Фолксваген голф", с бургаска регистрация, управляван от 19-годишен бургазлия.

 

Преди това обаче, на входа на Бургас, в района на контролно-пропускателния пункт "Пода" водачите на двете коли не се подчинили на полицейското разпореждане със стоп-палка. 

 

В специално изграден тайник в товарния автомобил са открити осемнайсет нелегални мигранти, самоопределили се като афганистанци. От полицейските служители са задържани 20 души. 

Още от "Закон и ред"

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани през август, показват данни на Междуведомственото звено на прокур

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени