Оставиха в ареста обвинения за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова

Калоян накарал приятелката си да му изпере дрехите след престъплението

Софийски градски съд (СГС)
Софийски градски съд (СГС) Източник: Zonanews

Съдът остави в ареста Калоян Каймакчийски, обвинен за убийството на 32-годишната Кристина Атанасова от София. Тялото на младата жена беше намерено в багажника на автомобил в столичния квартал "Захарна фабрика".

 

Според събраните доказателства Калоян е застрелял Кристина с два куршума от пистолет "Макаров", бил е с предварително поставени ръкавици и е ползвал пистолет, лично оръжие на настоящата му приятелка, която е военнослужеща.

 

Вероятният мотив за убийството е, че Кристина е прекратила връзката си с Калоян. В мотивите си съдът посочва, че ако е на свобода Каймакчийски може да извърши друго престъпление, както и да се укрие. Макар и реабилитиран по право, той вече е осъждан за отправена заплаха за убийство на друга негова приятелка, както и за подпалването на автомобила ѝ. 

 

Обвиненият поиска по-лека мярка, за да се съвземе, да се опита да изчисти името си, както и да прекара време със своите родители. "Когато ме извикаха в районното отидох, след това отидох в СДВР, не съм оказал съпротива, искам само да си изчистя името", каза още той.

 

Жената, с която Каймакчийски има връзка в момента, също е дала показания, които потвърждават, че той е имал достъп до оръжието ѝ. От показанията на Йорданка Сотирова се установява също така, че обвиняемият е предприел множество действия за укриване на следи от извършеното престъпление, като ѝ е разпоредил да изпере дрехите, които да изхвърли на различни места за по-голяма сигурност

 

Малко преди да бъде убита Кристина е потърсила помощ от неправителствената организация "Анимус", след като е била заплашена от Калоян, че "това е последният 8 март в живота ѝ". Психолог е започнал работа с нея да я убеждава да подаде сигнал. От организацията поясниха, че нямат право да подават сигнали от името на жертвата. Така случая не е сигнализиран пред органите на реда.

Още от "Закон и ред"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени