Отхвърлиха иска на Христинка Иванова за 10 000 лв. срещу Радостин Василев

Съдия Биляна Вранчева от СГС го остави без разглеждане

Ина Лулчева и Радостин Василев
Ина Лулчева и Радостин Василев Източник: БГНЕС

Съдия Биляна Вранчева от СГС остави без разглеждане предявения граждански иск от Христинка Иванова срещу Радостин Василев за причинени неимуществени вреди на стойност от 10 000 лв, предаде NOVA.

 

Адвокат Ина Лулчева, защитникът на Радостин Василев, поиска разглеждането на делото срещу него за принуда да бъде след 30-ти октомври поради предстоящите местни избори. Поради това искане съдия Вранчева насрочи делото на 7 ноември в 13:30 ч.

 

Обвинителният акт по делото беше внесен от Прокуратурата на 4 юли. Според обвинението в 47-ия парламент Василев е изнудвал тогавашната си съпартийка Христинка Иванова да напусне депутатското си място, след като е отказала да се отцепи от групата на "Има такъв народ" с него и още четирима души. Записът с телефонен разговор между Василев и Иванова беше огласен на пресконференция на ИТН.

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени