Откриха 75 кг тютюн за наргиле в опаковки с прах за пране на "Лесово"

Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус

Опаковките с прах за пране, в които е открит тютюн за наргиле
Опаковките с прах за пране, в които е открит тютюн за наргиле Източник: Агенция "Митници"
Митнически служители на Митнически пункт "Лесово" откриха 750 пакета с 75 кг контрабанден тютюн за наргиле, укрит в опаковки с прах за пране, съобщи Агенция "Митници".
 
Акцизната стока е задържана при митническа проверка на багажа на пътници в пасажерски микробус. Превозното средство с молдовска регистрация пристига на митницата на 1 декември на трасе за входящи леки автомобили и автобуси и пътува от Турция за Молдова през България.
 
В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на микробуса и превозвания багаж митническите служители установяват необичайна плътност в 12 запечатани торби с прах за пране от различни търговски марки, които е пренасял един от пътниците.
 
При отварянето на опаковките се оказва, че малка част от съдържанието им е прах за пране и в тях са укрити 750 пакета по 100 грама тютюн за наргиле с различни вкусове, без акцизен бандерол. Контрабандната акцизна стока е иззета. Срещу молдовския гражданин е съставен акт за установеното административно нарушение.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени