Откриха амфетамини за над 5,5 млн. лева край Свиленград

В коритото на река Канаклийска са открили осем платнени торби, в които са установени 72 пакета с наркотично вещество

Откриха амфетамини за над 5,5 млн. лева край Свиленград
Откриха амфетамини за над 5,5 млн. лева край Свиленград Източник: Zonanews

Гранични полицаи откриха амфетамин за ‪5 509 200 лв. в землището на Свиленград, съобщиха от МВР. На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление-Ново село при обход на землището на Свиленград, в коритото на река Канаклийска, между два гранични репера, в къпинови храсти под изкуствено издигната дига, са открили осем платнени торби, тип „мешки", в които са установени 72 пакета с наркотично вещество. Веднага на място са пристигнали разследващи екипи, като чантите са били иззети за анализ и установяване на количеството. При назначената и изготвена експертна справка е установено, че в торбите е съхранявано наркотично вещество - амфетамини, с бруто тегло ‪183.640 кг, на обща стойност ‪5 509 200 лева.

 

Започнали са процесуално-следствени и оперативни действия под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково за издирване и установяване на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични вещества. Образувано е досъдебно производство за пренасяне през границата на страната на наркотично вещество в особено големи размери. Случаят е особено тежък - престъпление по чл. 242 ал. 4 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, за което по закон е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Още от "Закон и ред"

Двама българи са сред задържаните при мащабна полицейска акция в Европа срещу разпространяването на детска порнография

Задържаните са с хора различни профили, сред които бивш учител от Майот (отвъдморски департамент на Франция), унгарски педиатър, радиоводещ и туристи, пътували до Тайланд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени