Пеевски: Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите трябва да разследват полицаи

Най-хубавото тепърва предстои, подчерта той

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: БГНЕС

"Нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои". Така председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски оцени бъдещето на управлението след неуспеха на втория вот на недоверие, внесен от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ", към правителството за провал в областта на отбраната и Националната сигурност.

 

Пеевски повтори, че парламентарната му група няма да подкрепи исканата от коалицията около Кирил Петков и Атанас Атанасов комисия, която да се занимае със случаите на полицейско насилие по време на протестите срещу Българския футболен съюз (БФС). 

 

"Има инспекторати, прокуратура, съд. Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функции", каза председателят на ПГ на ДПС.

Още от "Закон и ред"

МВР разобличи поредните лъжи на Нинова за "върнати бежанци престъпници": Те са българи и са с изтърпени присъди

Нинова твърдеше, че България се съгласила да приеме от Европа криминално проявени лица в "сделката" за Шенген, както и че още държави се присъединявали "към връщането на престъпници" у нас.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени