Пеевски внесе съдебен иск в САЩ, настоява да го извадят от списъка "Магнитски"

Липсват каквито и да било доказателства за негови неправомерни действия, заявяват юридическите му представители от "Morgan, Lewis & Bockius"

Делян Пеевски
Делян Пеевски Източник: Интернет

Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски заведе съдебен иск пред американски съд за отмяна на наложената му санкция по закона "Магнитски", съобщават от пресцентъра на партията.

 

В иска против Държавния департамент, Министерството на финансите на САЩ и Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) се посочва, че липсват каквито и да било доказателства за негови неправомерни действия, както и че до настоящия момент американската администрация също не е предоставила такива доказателства на неговите адвокати, въпреки многократно отправените искания за това.

 

Становището на юридическите му представители от "Morgan, Lewis & Bockius" е, че това е съществено нарушение, което прави санкцията незаконосъобразна и нарушава правото на защита на Пеевски.

Още от "Закон и ред"

Спецакция на полиция и жандармерия в района на Добрич

Основните цели са установяване и задържане на лица, обявени за издирване, превенция на нелегалния трафик на хора и нелегалната миграция, проверка на водачи за шофиране под влиянието на алкохол и наркотици

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени