Петър Тодоров подава оставка като главен секретар на МВР

Румен Радев днес отказа да освободи главния секретар на МВР

Главният секретар на МВР Петър Тодоров
Главният секретар на МВР Петър Тодоров Източник: БТА

Петър Тодоров подава оставка като главен секретар на МВР. Това заяви той на брифинг пред медиите. Преди седмица министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска Тодоров да бъде освободен от поста главен секретар. 

 

Румен Радев днес отказа да освободи главния секретар на МВР с мотивите, че предложението за отстраняване на Петър Тодоров от поста е изцяло политическо и е продължение на пълномащабната чистка в тази институция.

 

"След 41 години служба на родината си, 34 години, от които в системата на МВР, подавам оставка от системата. Извървях професионалния път, за да стига до най-високото. Поставен съм обаче в ситуация, в която повече не мога да правя това...Настоящето полиитическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза Петър Тодоров. 

 

 

Още от "Закон и ред"

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени