По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража гражданин на Алжир, заканил се с убийство на охранители с нож

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд

Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура Източник: Zonanews

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража гражданин на Алжир, заканил се с убийство на охранители в магазин.

 

М.А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 26.11.2023 г. около 14,00 часа в магазин на бул. "Княгиня Мария-Луиза" в гр. София, взел от топлия щанд за закуски понички, баничка и кроасани и ги изял. След това се отправил към изхода, но бил спрян от двама охранители на магазина, които го помолили да заплати за храната, която бил изял. Обвиняемият отказал, извадил нож и казал на мъжа и жената, че ще ги убие.

 

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1, вр. ал. 1 от НК и по чл. 194, ал. 3, вр. ал. 1 от НК, а М.А. беше задържан за срок до 72 часа.

 

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че има опасност обвиняемият да се укрие и постанови спрямо него най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Още от "Закон и ред"

Последни новини

Най-четени